Serigrafi

Trykksaker med helt spesielle effekter og holdbarhet.Teknikken går i prinsippet ut på å presse farge gjennom en sjablong (silkeduk) som er strukket over en ramme.

Silketrykk som produksjonsmetode er langt fra døende i dagens marked med en rivende utvikling innen digital trykk. Silketrykk er ofte den rimeligste og beste trykkmetode ved en rekke typer jobber.

Generelt kan man si at grensepunktet mellom silketrykk og digitalt trykk går på størrelsen på opplag, antall farger, utstansings-problematikk, variabel input, materialvalg og størrelse på material. Silketrykk har noe høyere startkostnad enn digitalt trykk, men betydelig lavere grensekostnad.

Silketrykk gir et tykkere fargelag enn de fleste produksjonsmetoder og har derfor lang holdbarhet. Det aller meste innen silketrykk tåler utendørs bruk.

Normal levetid for selvklebende etiketter i utendørs miljø er 3-5 år. Etter denne tid kan man oppleve at folien kan krympe og fargene begynne å falme. Levetiden kan forlenges ved å bruke folie med 7 års levetid og å overlakkere merkene med uv-beskyttende lakk.

Vi ønsker utfordringer velkommen!